U ovom trenutku jednostavno ne postoji oblast iz života i poslovanja kojoj nije posvećen bar jedan blog. Izaberite jednu temu, politika, sport, kulinarstvo, turizam, kućni ljubimci, ili nešto sasvim drugačije, i naćićete hiljade blog tekstova o svakoj od njih.

Blogovi su podeljeni u dve osnovne kategorije: lični blogovi i korporativni (poslovni) blogovi.

Korporativni blogovi su blogovi raznih firmi i ustanova koje svoja poslovanja prezentuju javnosti. Danas ne postoji ni jedna ozbiljna kompanija koja nema svoju blog stranicu na kojoj predstavlja novine u svom poslovanju, objavljuje razne izveštaje, oglašava i reklamira svoje proizvode i usluge, itd. Na taj način su u stalnom kontaktu sa svojim klijentima i tako pospešuju i unapredjuju saradnju ali, možda još važnije, kreiraju sliku kompanije u javnosti i privlače nove zainteresovane kompanije i pojedince za eventualnu saradnju.

Ovo su samo neki od korporativnih blogova sa ovih prostora koje preporučujemo:

Ne smemo zaboraviti ni one ljude, pojedince, koji imaju blogove na kojima pišu o svom umeću i poslovanju.

Lični blogovi su blogovi pojedinaca koji, u zavisnosti od želje autora, mogu biti posvećeni jednoj temi ili obradjivati nekoliko tema od jednom. Sadržaj ličnih blogova direktno je uslovljen interesovanjima autora.

Izdvojićemo nekoliko ličnih blogova sa ovih prostora koji obradjuju razlčite teme:

U obe ove kategorije postoji još nebrojano mnogo blogova koje treba spomenuti. Ovo je samo uži izbor koji zaslužuje preporuku zato što poseduju sve ono što svaki blog treba da ima:

  • Ažurnost u pisanju i objavljivanju tekstova
  • Kvalitetni tekstovi o temi koju obradjuju
  • Orginalni i autorski tekstovi
  • Preglednost i laka navigacija 

Pošto su ovo samo nekoliko kapi u moru kvalitetnih blogova preporučujemo da posetite i blog liste, svojevrsne kataloge blogova, i pogledate čega sve tamo ima. Sigurni smo da ćete pronaći nešto iz vaše sfere interesovanja.

 



Autor:
Objavljeno: 03. 10. 2011. u 9:18 am
Svrstano u: Internet za početnike, Preporuke | 0 komentara
Tags: , , ,






Komentari


Ime (obavezno)

Email (ne objavljuje se) (obavezno)

WebSite

XHTML: Dozvoljeni tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Upiši svoj komentar