Bitno karavan je krenuo. Od 15 planiranih gradova, prvi na putu je bio Blace. Malo mesto puno dobrih ljudi. Opredelili smo se da Blace otvori #bitnokaravan iz razloga dobre logistike. Kao što priliči svakom ozbiljnom projektu i ova logistika je išla preko Opštinske uprave. Peđa je sve to savršeno organizovao i okupio građane u subotu,  u popodnevnim satima, u sali Skupštine opštine Blace.
Motivaciona priča i iskustva članova BITNO organizacije, istomišljenicima iz Blaca, protekla je u odličnoj atmosferi. Kao i obično, na ovim predavanjima diskusija se razvijala oko najpopularnijih servisa, ovoga puta je to bio Facebook. Nakon predavanja razmenjeni su kontakti ali i rezlizovana nova praćenja na društvenim mrežema. Smatramo da je Blace malo mesto koji ima odličan potencijal da u njemu nastane mala internet zajednica, jer kadrova ima, uslova takođe, samo treba vremena za kaficu i eto nove organizacije.
Ono što je još karakteristično za ovo predavanje je prisustvo lokalne televizije koja je napravila odličan prilog i sa kojojm je dogovorena emisija o projektu kada sledeći put budemo u tom kraju.
Organizacije je protekla besprekorno zahvaljujući Digitalnoj agendi a Telenor je obezbedio internet u celoj sali. Nadamo se da se i njima dopalo bar delimično koliko i nama.

Naredna destinacija je Kladovo, malo mesto na istoku Srbije. Predavnje “Bitno na internetu” biće održano u utorak 29. novembra 2011. u sali Centra za kuturu u 18:00 časova. Ovoga puta u susret nam je izašao Centar za kulturu koji je odradio logistiku u Kladovu i okolini. Sve infomacije o organizaciji u Kladovu pratite na BITNO nalozima na facebook-u, twitter-u i ovom blogu.
Pišemo se iz Kladova.Autor:
Objavljeno: 27. 11. 2011. u 4:59 pm
Svrstano u: BITNO Karavan | 10 komentara
Tags: , ,


Komentari


Objavljeno 27.11.2011 u 4:59 pm svrstano u BITNO Karavan. Komentare možete pratiti i putem RSS 2.0 feed. Možete ostaviti komentar, ili trackback sa svog bloga.


10 komentara


 1. RainDog je rekao/la

  Mislim da bi rado prisustvovao i neko iz Turističke organizacije Kladovo.
  Ako se pojave Nevenka ili Neško, pozdravite ih s moje strane. 🙂
  A ja ću ih obavestiti o ovom događaju.

 2. Zoran je rekao/la

  Odlično, neka razglase priču svima, znaš o čemu se radi, mogli bi oni to iskoristiti. Tx.

 3. RainDog je rekao/la

  Poslah im već mail.
  Budući da im upravo završavam sajt, značilo bi im da dobiju malo edukacije o tome šta sa tim sajtom sve mogu da urade kad bude postavljen.
  Zatim, kako da iskoriste FB i TW i tako…
  Dođem pivo 🙂

 4. Maric Dragan je rekao/la

  Ako imate spisak gradova koje ce te sve posetiti zasto ga ne postavite … da planiram gde mogu da Vas nadjem 🙂

 5. Suzana Janačković - Živković je rekao/la

  Dragane, spisak gradova imamo, ali ga nećemo objavljivati. Ono što mogu da ti preporučim je da pratiš BITNO, ovde ili na društvenim mrežama i da ćeš na vreme biti obavešten kada budemo gostovali u tvom komšiluku. 😉

 6. Punky je rekao/la

  Nek je sa srecom! 🙂 Ako mogu da pomognem, tu sam, znate i sami…

 7. Punky je rekao/la

  Nema na cemu, znate da sam raspolozen za svaku vrstu posla iz zadovoljstva! 😉

 8. RainDog je rekao/la

  jel bio neko iz Turističke organizcije?

Ime (obavezno)

Email (ne objavljuje se) (obavezno)

WebSite

XHTML: Dozvoljeni tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Upiši svoj komentar