(Naslov pozajmljen od Radiše Dragićevića)

Malo po malo, Borska internet organizacija staje na noge. Čim smo dobili svoj kutak na internetu, nekako je osećaj drugačiji. Dok smo jurcali za registracijom, otvaranjem raznih MB-ova, PIB-ova i zašta još sve ne, možete misliti kako nam je bilo. Ja sam zaista imao utisak da radimo nešto besmisleno što nikad neće ni da zaživi. Mamurni i mrzovoljni šalterski službenici čiji bi posao trebao da bude da nam gore navedeno olakšaju, svim silama su se trudili da nas nateraju da počnemo da se pitamo “Šta nam je, kog đavola, sve ovo trebalo”.

Ali evo ga, pečat je tu, blog je tu, sad smo svoji na svome. Lakše se diše i nekako, sve se vidi jasnije i deluje lakše ostvarivo.

Neki planovi iz Pisma o namerama i Statuta su već počeli da se realizuju.

U saradnji sa DigiMedom i uz finansijsku pomoć sindikata Nezavisnost RBB organizovan je kurs DW-a sa elementima HTML-a i to početni i napredni. Osmoro polaznika, sa uspehom je kurs završilo o čemu svedoči i postavljanje ovog bloga jer su taj deo posla oni samostalno i završili. Biće o kursu reči i kasnije, ja moram da pored zahvalnosti i čestitki Vladimiru Laloviću za uspešno održan kurs, uputim i određene kritike na račun predavanja iz oblasti CSS-a (oprostite css geeku, ne mogu da ne pomenem to), ali… o tom potom. U svakom slučaju, ljudi su naučili ono što je na početku kursa obećano i planirano i nadam se da će saradnja na tom polju da se nastavi. A sa Lalovićem i njegovim DigiMedom planiramo saradnju i na mnogim drugim poljima (da ne otkrivamo sada sve, ali u planu je sajam računarske opreme, već su dogovoreni popusti za kupovimu opreme članovima BITNO…).

Uspešno je završen i konkurs za grafičko rešenje web sajta našeg udruženja, ali će njegova realizacija da sačeka da se malo nakupi materijal. Ali, pobednik konkursa Aleksandar Mitić je zasluženo dobio svojih prvih 100€, zarađenih od web designa. A mi dugujemo zahvalnost i građevinskom preduzeću Boking koji je konkurs sponzorisao. Moram da kažem da se vlasnik tog preduzeća Borko Gajić “ničim izazvan”, sam javio autoru ovog teksta i pitao: “Ljudi, jel vam treba finansijska pomoć?” Ne znam za vas, ali ja u svom životu tako nešto nisam doživeo.

Treći projekat, akcija… kako god to nazvali, biće predavanje iz oblasti E-marketinga koje će 6. X u 12h u sali Narodne biblioteke Bor održati Miloje Sekulić i (nadamo se) Miodrag Kostić. Ideja je da tim predavanjem približimo internet kako privrednicima koji svoja preduzeća još uvek ne predstavljaju na internetu, tako i potencijalnim korisnicima njihovih proizvoda ili usluga. Čim stigne materijal od Miloja (a biće to ovih dana), osim što ćemo ga poslati na adrese borskih privrednika objavićemo ga i ovde pa, ko nađe nešto za sebe u tome, svakako će biti prisutan na predavanju. O Milojevim i Miodragovim referencama biće reči kad materijal stigne.

Četvrta, principijelno dogovorena stvar je petodnevni kurs, takođe iz oblasti E-marketinga, koji bi krajem godine trebali da organizujemo sa Draganom Varagićem i specijalističkim studijama iz e-poslovanja FTN iz Novog Sada. Na kraju kursa, polaznici će dobiti sertifikat o završenom kursu za online PR-a, ali što je mnogo važnije, steći će osnovna znanja da se bave nečime što predstavlja budućnost i što će biti uskoro neophodno svakom preduzeću na ovom svetu.

I tako… nešto se kreće, kockice se slažu, entuzijazam postoji, videćemo šta će od svega biti. Okupili smo pedesetak članova, samo taj podatak govori da interesovanje postoji, ostalo je na organizaciji i dobroj volji.Autor:
Objavljeno: 17. 09. 2007. u 9:00 am
Svrstano u: Edukacija, Gostovanja, Vesti | 7 komentara
Tags:


Komentari


Objavljeno 17.09.2007 u 9:00 am svrstano u Edukacija, Gostovanja, Vesti. Komentare možete pratiti i putem RSS 2.0 feed. Možete ostaviti komentar, ili trackback sa svog bloga.


7 komentara


 1. Miloje Sekulić je rekao/la

  Samo da vaši članovi
  http://www.bitno.org.yu/vesti/?page_id=5
  dođu biće puna sala 6. oktobra 🙂

 2. RainDog je rekao/la

  He, he… kad bi (ne dao Bog) svi članovi SPS-a glasali za SPS… 🙂

 3. prvul je rekao/la

  Sve je super, samo zamerka da se iza rimskih brojeva ne stavlja tacka 😉

 4. RainDog je rekao/la

  Uhh… što mrzim kad mi se to desi 🙂
  Hvala Prvule, odoh da ispravim.

 5. admin je rekao/la

  Ah, da je malo više volje ta tačka ne bi bila ni primećena. Ali ako je to jedina zamerka – dobro je. 😉

 6. Deda je rekao/la

  Nek je sa srecom. Nekako je i ovaj blog -devica, kao i neki clanovi…Nadam se da ce ovo biti najposeceniji blog na internetu i da ce biti i komercijalan….

  Sad imamo stalno mesto okupljanja, a ne da se jurimo…

  Ja sam odusevljen…

 7. zmajcek je rekao/la

  E pa srecan pocetak .

Ime (obavezno)

Email (ne objavljuje se) (obavezno)

WebSite

XHTML: Dozvoljeni tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Upiši svoj komentar