BITNO organizacija je sredinom ove godine otpočela saradnju sa kompanijom Telekom radi realizacije projekta „Bezbedan internet za decu iz ruralnih sredina“.

telekom_srbija

Cilj ovog projekta je edukacija dece o pravilnom i sigurnom korišćenju društvenih mreža i interneta uopšte i o mogućnostima koje internet pruža na polju edukacije, u selima Borskog okruga. Projekat pored predavanja obuhvata i doniranje PC računara, za čiju je nabavku sredstva obezebedila kompanija Telekom. Računari iz ove donacije su namenjeni isključivo deci i potrebno je da im budu dostupni u svakom trenutku, a ne samo na časovima informatike.

Škole koje imamo nameru da posetimo u periodu od 4.11.2014. do 4.12.2014. godine su: OŠ „Ljubica Radosavljević“ Podvrška, OŠ „Hajduk Veljko“ Korbovo, OŠ „Vuk Karadžić“ Kladovo, OŠ „Svetozar Radić“ Tekija, OŠ „12. Septembar“ Štubik, OŠ „Stefanija Mihajlović“ Brza Palanka, OŠ „Pavle Ilić Veljko“ Dušanovac, OŠ „Pavle Ilić Veljko“ Prahovo, OŠ „Stevan Mokranjac“ Kobišnica i OŠ „Momčilo Ranković“ Rajac.

Aktivnosti realizacije:
1.instalacija PC računara
2.predavanje u trajanju od 30 minuta, o značaju korišćenja društvenih mreža u cilju promocije učeničkih aktivnosti, promocije škole, edukacije i povezivanja sa učenicima škola iz cele Srbije
3.praćenje rada i aktivnosti učenika na društvenim mrežama u trajanju od 30 dana

Raspored poseta 4.11.2014. godine

Do 9:00 h – Podvrška – OŠ „Ljubica Radosavljević“
Do 10:30 h – Korbovo – OŠ „Hajduk Veljko“
Do 13:00 h – Kladovo – OŠ „Vuk Karadžić“
Od 13:30 h – Tekija OŠ „Svetozar Radić“– trenutno radi u OŠ „Vuk Karadžić“ u Kladovu.

Datum i vreme poseta ostalih škola će biti naknadno utvrđeni u dogovoru sa direktorima navedenih škola.
Komentari


Objavljeno 02.11.2014 u 11:21 pm svrstano u Aktivnosti, Obaveštenja, Predavanja. Komentare možete pratiti i putem RSS 2.0 feed. Možete ostaviti komentar, ili trackback sa svog bloga.


1 komentar


  1. Bojana je rekao/la

    Jako lepo. Ulagati u decu, oni su buducnost!

Ime (obavezno)

Email (ne objavljuje se) (obavezno)

WebSite

XHTML: Dozvoljeni tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Upiši svoj komentar