Znamo da znate, ali evo neka bude i zvanično.
Blog Open 2008 će se održati 4. i 5. oktobra 2008. u Boru.
Dakle, ove godine ćemo se družiti dva dana. Što u Boru, što u Brestovačkoj banji. Programi će se svakako odvijati u Boru jer Banja nema adekvatne prostore, a i internet veze su jako loše. Učesnici će biti smešteni (sve zavisi od broja prijavljenih) takođe – što u Boru, što u Banji, ali ima mesta i u dečijem odmaralištu na Borskom jezeru. Ne brinite, sve je to jako blizu, u krugu od desetak kilometara, a biće obezbeđen i prevoz učesnika autobusima.
Naravno, druženje u subotu (04.X) uveče biće organizovano u Banji, a autobus će čekati da nas razveze tamo negde oko 3-4 sata ujutro. 🙂
Što se programa tiče, još nije sve definisano, ali generalna ideja je da ne bude previše zgusnut raspored, da ostane što više vremena za druženje. Naravno, ono što od programa bude, biće zaista kvalitetno.
Za sada imamo potvrđeno učešće dvojice, po našim saznanjima, najuticajnijih blogera u Nemačkoj: Roberta Basica i Olivera Gassnera koji pripremaju predavanje/panel pod flashy radnim naslovom “Blogs and the World Revolution”. O čemu se radi, videćete uskoro (očekujemo ovih dana detalje iz njihovih predavanja).
Učešće je potvrdio i Saša Radojčić koji će sa Banetom Dimitrijevićem govoriti o književnosti na blogu. Ako bude još blogera koji se time bave, možda to bude u stvari panel diskusija sa više učesnika, videćemo. To je Banetov deo posla.
Poziv je upućen i Bobby Voicu koji bi, prema našoj ideji trebao da govori na temu “Blogging and making money”, ali se još uvek nije javio da potvrdi učešće. Nema veze, temu imamo, pozvaćemo nekog drugog moneymakeing bloggera. Dajte predloge slobodno.
Što se radionica tiče, nismo za sada ništa planirali. Nikakav problem nije da se organizuju, ali voleli bi smo da prvo budemo sigurni za koje radionice postoje interesovanja. Do oktobra ima vremena, dogovorićemo se svi zajedno.
Šta još reći u ovom prvom članku…
Broj mesta će biti ograničen, ali još nismo sigurni na koliko (200 mesta ima svakako, ali budući da se ovih dana gradi još jedan hotel u Boru, videćemo…). Plaćaće se kotizacija, ali ne znamo koliko. Minimalno, u svakom slučaju. Potrudićemo se takođe da smeštaj, hrana i prevoz budu dotirani, tako da boravak u Boru bude pristupačan svima. U pregovorima smo sa nekoliko sponzora, ali još ništa nije definitivno. U svakom slučaju, zahvaljujući opštinskoj samoupravi već je obezbeđeno više od polovine potrebnih sredstava za kompletnu organizaciju.
Biće i suvenira sa znakom Blog Opena, biće majica…
Inače, učešće su najavili blogeri iz Rumunije (računamo, najmanje desetak), vidimo po blogosferi da ima interesovanja i u Hrvatskoj, a s obzirom da nam je cilj da internacionalni karakter festivala bude izražen još jače nego prošle godine, zamolićemo uticajne blogere i iz ostalih zemalja Jugoistočne Evrope da na svojim blogovima objave poziv za učešće i link za blogopen.eu.
Počeli smo polako da ažuriramo zvaničnu prezentaciju, biće uskoro još detalja o svemu.
Na kraju, želimo da se zahvalimo Tanji, Peđi i Marku koji su nam “pozajmili” brend Blog Open za ovu godinu. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini pa da nam ga i ne traže nazad. 🙂
Eto… predlozi, sugestije, saveti, sponzori… sve je dobrodošlo. 🙂



Autor:
Objavljeno: 13. 06. 2008. u 3:37 am
Svrstano u: Blog, BlogOpen, Konferencije, Obaveštenja, Organizacije | 0 komentara
Tags: ,






Komentari


Ime (obavezno)

Email (ne objavljuje se) (obavezno)

WebSite

XHTML: Dozvoljeni tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Upiši svoj komentar