Stop Aids

Prema poslednjim podacima iz oktobra meseca ove godine sa HIV-om u Srbiji živi 1647 osoba.

„Unazad pet do šest godina redukovana je stopa obolevanja i umiranja zbog dostupne terapije, a raste broj osoba koji se testira u Srbiji i na taj način na vreme mogu da se uključe u lečenje koje daje pozitivne rezultate”, rekla je Danijela Simić, šefica Nacionalne kancelarije za HIV/AIDS Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” na konferenciji održanoj u oktobru mesecu ove godine.

Na konferenciji je istaknuto da HIV nije vezan za rizične grupe već za rizične oblike ponašanja i da je svaki pojedinac odgovoran za svoje zdravlje.

Povodom obeležavanja svetskog dana borbe protiv side, Borska Internet organizacija BITNO poziva Internet korisnike da se uključe u akciju prevencije „Znaš-ne reskiraš!“ na način koji je njima najprihvatljiviji, pisanjem blog postova na svojim blogovima, statusa na tviteru u i statusa na fejsbuk strani Borske Internet organizacije.

Tekstovi na blogovima ili statusi na društvenim mrežama Facebook i twitter će ujedno biti ulaznica za prisustvo na #BitnoUp u subotu 1. decembra u kafe baru Astorija sa početkom u 18h.

Akcija „Znaš-Ne reskiraš!“ će trajati od 24.11.2012. do 30.11.2012. godine do 24h.

Kako da učestvujete?

1.Pisanjem blog postova na svojim blogovima o virusu HIV, opasnostima i značaju odgovornog ponašanja, sa naznakom da je podrška akciji koju organizuje BITNO, sa linkom ka ovom tekstu. Link ka vašem blog postu ostavite u komentarima ovog blog posta.
Na kraju vašeg teksta dodajte: „Ovaj blog post je napisan kao podrška akciji „Znaš-Ne reskiraš!“

2.Na tviteru uz status dodajte hashtag #BitnoUp što će podrazumevati da vaš tvit učestvuje u akciji prevencije „Znaš-Ne reskiraš!“

3.Na fejsbuku će se računati samo oni statusi koji su napisani na fejsbuk strani Borske Internet organizacije

Ko može da učestvuje?

Svako ko želi i može 1. decembra na dan obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side da prisustvuje #BitnoUp-u u kafe baru Astorija u Boru u 18h.

Te večeri će biti dodeljene prigodne nagrade (kolači i palačinke) autorima: najboljeg blog posta, najboljeg tviter statusa i najboljeg FB statusa.

Kako ćemo odrediti pobednika?

Svi koji budu prisutni na skupu #BitnoUp imaće pravo glasa. Pobednici će biti nagrađeni kolačima ili palačinkama.

Vi pišete i vi ocenjujete, a najvažnije je da se što više piše i priča o prevenciji zaštite od virusa HIV.

Svi koji prisustvuju skupu #BitnoUp imaće besplatno piće.

Pokažite da znate šta znači HIV i da ste odgovorni, ali i da ste spremni da svoje znanje prenesete drugima.

UO BITNO
Pratite akciju “Znaš-Ne reskiraš!” na Fejsbuku BitnoBor, Twitteru BitnoBor, hashtag #BitnoUp i komentare na ovom blog postu.
Komentari


Objavljeno 24.11.2012 u 8:08 am svrstano u Aktivnosti, Blog-aktivizam, Humanost, Obaveštenja. Komentare možete pratiti i putem RSS 2.0 feed. Možete ostaviti komentar, ili trackback sa svog bloga.


1 komentar


  1. “Znaš-Ne reskiraš” #BitnoUp | Bor030.net je rekao/la

    […] U ovoj specifičnoj akciji mogu učestvovati svi korisnici interneta tako što će objaviti neki blo… […]

Ime (obavezno)

Email (ne objavljuje se) (obavezno)

WebSite

XHTML: Dozvoljeni tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Upiši svoj komentar