Treći dan konferencije krenuo je pričom Jelene Mickić o važnosti “lepog” pisanja na netu. Čitao sam neke njene komentare i znao sam da će me ove tema interesovati, pogotovu što sam ja ne vodim računa načinu kucanja i pisanja na netu. Sledeći blok nisam otrpatio kako treba, tako da ne mogu dati svoj sud. Zatim još jedna priča o oglašavačima. Ove godine bilo je puno priče o tome, što je po meni dobar pravac promocije web sajtova. Smatram da je komercijalni pristup koji nude ovi oglašivači pravi put da bilo koji IT developer postane IT preduzetnik (naravno uz još mnogo drugih uslova).

Sledeća priča me je jako interesovala. Prvo da upoznam osobu koju znam samo preko maila, a drugo zato što mislim da su studenti i srednjoškolci velika baza koju moramo “iskoristiti” za unapređenje interneta u Srbiji. Dragana Petković je predstavila odličnu priču i projekat Mingl. Sledeću priču sam preskočio (opet loš đak), ali sam sa Milanom uz kafu razjasnio neke nedoumice koje sam imao u vezi e-bankinga. Ipak nam se ne piše dobro po ovom pitanju, jer moramo opet čekati političare ili plaćati provizije nekom moneybokers-u ili netelleru da bi kupili ili prodali disk preko neta. Zatim je Vladimir Cvetić iz euneta predstavio razloge uvođenja “svojih” (čitaj naših) admin panela u odnosu na već poznate standardne. Za mene laika u načinu rada servera ovo je bila prilika bar da zagrebem tu oblast, ali pretpostvljam da je bio tamo miff, imao bi šta da pita …. a i da kaže. Inače bilo je kvalitetne diskusije i u ovom delu.

Sve u svemu ovaj treći dan je protekao u znaku sponzora (ipak opravdano omogućili su nam kvalitetnu konferenciju) osim Jelene i Dragane koje još jednom pohvaljujem.

Moji utisci sa ovog BizzBuzz-a (iako 2 od 3 dana) su pozitivni. Pretpostvaljam da je prvi dan bio kvalitetan jer Markova priča je uvek zanimljiva a Žika je naravno kao i svaki put optimističan ali žao mi je što nisam bio. Pohvale organizatorima, nema šta, i ako ovako nastave vidimo se i narednih godina.Autor:
Objavljeno: 01. 11. 2008. u 7:05 pm
Svrstano u: Gostovanja, Konferencije, Vesti | 2 komentara
Tags:


Komentari


Objavljeno 01.11.2008 u 7:05 pm svrstano u Gostovanja, Konferencije, Vesti. Komentare možete pratiti i putem RSS 2.0 feed. Možete ostaviti komentar, ili trackback sa svog bloga.


2 komentara


 1. Stojle je rekao/la

  Zdravo Kizo,

  Pazi, internet banking bi trebalo strategijski da bude razvijen na kraju kada neke lakse stvari odradimo. Npr. za pocetak probajmo da nateramo opstinske cate da omoguce gradjanima da ‘dovuku’ potrebne obrasce i procedure ili pak da mogu da se pozale nekome na rad odredjenih sektora i da dobiju odgovor.
  Neces verovati ali sam ja ovde u Irskoj poslao email ministru za zastitu spomenika kulture i dobio zadovoljavajuci odgovor. Znam da mozda nije on licno kucao email i da mozda nikada nije ni procitao sta sam napisao ali neko od njegovih iz ministarstva svakako jeste.
  Tako, bice internet bankinga onda kada se ukaze potreba da nivo bankarskih usluga poraste tj. kada ‘stranci’ shvate da je dobro investirati u tom smeru. Mozda uskoro.

 2. ZoranM je rekao/la

  Da u pravu si .. ali to je već krenulo. Banke pokušavaju na ovaj ili onaj način da se bore za svoje klijente i nude mogućnosti online bankinga, ali samo pojedine opcije.
  Imao sam prilike da prisistvujem projektima gde stranci dođu i nude novac, ali to se ipak ne realizuje. Evo jednog ne baš sličnog ali zanimljivog primera :
  pre neki dan sam preko neta uplatio bonove za gorivo. Odem da podignem bonove i službenik u NIS-u mi kaže da moram da odem do banke da donesem izvod. Zamisli … prvo neznam kako to može da ona gleda moje finansije… nego ajde. Ali malo kasnije u razovoru, ona se hvali kako je savetnik direktoru.
  I sad valjda vidiš gde je problem. Džabe stranci i pare, kad jedan savetnik direktora ne može makar i sms-om da proveri stanje na svom izvodu ….

Ime (obavezno)

Email (ne objavljuje se) (obavezno)

WebSite

XHTML: Dozvoljeni tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Upiši svoj komentar