Povodom sklapanja Ugovora o saradnji između TV Bor i izvesnog Nacionalnog tržišta roba i usluga Srbije čija se prezentacija može videti na internet adresi trzistesrbije.com, Borska internet organizacija smatra svojom obavezom da upozori privredne subjekte kojima se ova organizacija obraća na sledeće:
– Internet prezentacije koje oni nude navodno besplatno za sve koji se u tu organizaciju učlane su sa stanovišta internet marketinga potpuni promašaj i mogu da izazovu samo suprotan efekat. Ovu procenu dajemo na osnovu prezentacije firme CablNet iz Bora (http://firme.trzistesrbije.com/cablnet/index.php) ali i na osnovu analize matičnog sajta Nacionalnog tržišta roba i usluga Srbije.
–  Usluge koji oni nude, a odnose se na internet promociju su, blago rečeno, neozbiljne i neodgovarajuće bez obzira koliko iznosi članarina u organizaciji o kojoj je reč.
– Površnim upoređivanjem biznis planova koji oni nude na svom sajtu i profesionalnih biznis planova koji se nude na, recimo Bplans (www.bplans.com), lako se dolazi do zaključka da nije uložen ni minimalan napor da bi se dala bilo kakva ozbiljnost njihovoj ponudi.
Moguće je na još mnogo načina kritikovati ponudu Nacionalnog tržišta roba i usluga Srbije, ali se Borska internet organizacija ograničava samo na ono što se odnosi na internet prezentacije i promocije.
Napominjemo da svakako nemamo ništa protiv amaterskog bavljenja web dizajnom, čak je jedan od ciljeva BITNO potsticanje i pomaganje osoba koje time žele da se bave, ali kada se diletantski i u svakom pogledu neozbiljan projekat podrži od strane televizije Bor, sve dobija sasvim drugu dimenziju i daje nam osnova da sumnjamo da se radi o pokušaju prevare u koji se, verovatno nepažnjom ili zavedeno imenima medijskih sponzora i pričom o podršci Ministarstva privrede, uključila i TV Bor potpisujući Ugovor o saradnji.
Bor je jedan od retkih gradova koji ima svoju internet organizaciju koja je ostvarila značajne uspehe u promociji interneta u našem gradu i o svom postojanju je mnogo puta obaveštavala javnost. Neki od naših članova su vrhunski stručnjaci u ovoj oblasti, zaposleni u najvećim kompanijama širom sveta. Smatramo da je TV Bor, kao televizija koja živi od poreza građana Bora bila u obavezi da nas konsultuje pre potpisivanja Ugovora sa NTRUS-om, jer bi na taj način izbegla blamažu kojoj je ovim potezom izložena i naročito, zaštitila privrednike ovog grada od mogućnosti da budu prevareni.Autor:
Objavljeno: 03. 09. 2008. u 12:21 pm
Svrstano u: Preporuke, Saopštenja | 1 komentar
Tags: ,


Komentari


Objavljeno 03.09.2008 u 12:21 pm svrstano u Preporuke, Saopštenja. Komentare možete pratiti i putem RSS 2.0 feed. Možete ostaviti komentar, ili trackback sa svog bloga.


1 komentar


  1. BITNO vs NTRUS je rekao/la

    […] ovde saopštenje koje je Borska internet organizacija izdala povodom potpisivanja Ugovorao o saradnji između RTV Bor i izvesnog Nacionalnog tržišta […]

Ime (obavezno)

Email (ne objavljuje se) (obavezno)

WebSite

XHTML: Dozvoljeni tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Upiši svoj komentar